מתכון מושלם לסלט עלים, בטטה וכדורי גבינת עזים של חן במטבח

בקיצור [כל מה שאת צריכה לדעת]

מתכון מושלם לסלט עלים, בטטה וכדורי גבינת עזים של חן במטבח

אנחנו מבטיחות לכן שהכדורים המטוגנים האלה יגנבו את ההצגה.  הנה מתכון של חן במטבח לסלט עלים, בטטה וכדורי גבינת עזים עם כדורי גבינה קטנים מטוגנים עם ציפוי מתפצח של פירורי לחם וכשחותכים אותם לתוך הסלט הגבינה רכה ונמסה ויוצרת ביס מושלם. המתכון מתאים ל-4-6 סועדים ואם אתן עדיין לא עוןקבות אחרי חן במטבח תנו כאן לחציה קטנה, אתן תודו לי על זה בהמשך >> לאינסטגרם של חן במטבח

מצרכים

מצרכים לסלט

  • חופן עליי תרד / בייבי תרד / אורוגולה (כ-150 גרם)
  • חצי בצל סגול חתוך לרצועות דקות
  • כ-10 עגבניות שרי חצויות
  • שלושת רבעי כוס אגוזי מלך

מצרכים לבטטה

  • בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • רבע כפית מלח
  • מעט פלפל שחור

מצרכים לכדורי גבינת עזים

  • גליל של גבינת עזים – 200 גרם (עדיף בטמפרטורת החדר)
  • כרבע כוס קמח
  • 2 ביצים
  • כ-150 גרם פירורי לחם מוזהבים
  • לרוטב:
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • חצי כפית מלח
  • מעט פלפל שחור

אופן הכנה

בטטה: לחמם את התנור על 200 מעלות. להניח את קוביות הבטטה בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. להוסיף את השמן זית, מלח ופלפל ולערבב. להכניס לתנור ל-30 דקות או עד שהבטטה משחימה מעט.

כדורי גבינת עזים: ליצור כדורים קטנים מגבינת העזים (בעזרת ידיים משומנות או כף קפיצים קטנה- ראו בסרטון) ולהניח את הכדורים על צלחת או מגש מרופד בניילון נצמד. להכניס את הכדורים למקפיא לחצי שעה- שעה. בינתיים אפשר לקלות את האגוזים במחבת על אש בינונית עד שהופכים להיות זהובים. להוציא לצלחת. להניח את הקמח בצלחת עמוקה, להניח את פירורי הלחם בצלחת עמוקה. להניח את הביצים בקערית עמוקה, להוסיף להן מעט מלח ולטרוף. להוציא את כדורי גבינת העזים מהמקפיא, לצפות אותם בקמח ולהניח במגש. לטבול את הכדורים בביצים הטרופות ואז בפירורי הלחם ולהניח בצלחת או מגש. לציפוי כפול אפשר לטבול שוב את הכדורים בביצים ואז בפירורי לחם. במחבת על אש גבוהה, לחמם שמן חצי עמוק. להניח את הכדורים בשמן. לטגן עד הזהבה מצד אחד, להפוך ולטגן עד הזהבה מצד שני. להוציא לצלחת מרופדת בנייר סופג. רוטב: לערבב היטב את כל מרכיבי הרוטב.

הרכבה: לקרוע או לקצוץ מעט את העלים ולהניח בקערה גדולה. לפזר מעל בצל סגול, עגבניות שרי, בטטה ולפורר אגוזי מלך. לפני ההגשה – אם כדורי הגבינה כבר לא חמים, יש לחמם אותם כמה דקות בתנור. למזוג כמחצית מכמות הרוטב, לערבב, לטעום אם צריך להוסיף עוד מהרוטב. o להניח מעל הסלט את כדורי הגבינה החמים ולהגיש מיד.

*התמונה והמתכון מהבלוג של חן במטבח